2018 Dünya Kupasının Yayın Hakları Kimlerde Olacak

32 takımı katılması nedeniyle dünyanın en büyük futbol turnuvası olarak görülen Dünya Kupası turnuvalarının, 14 Haziran 2018 tarihinde 21.si düzenlenecek. Devasa bütçelerin ve milyar dolarların döndüğü Dünya kupalarında seyirci biletleri de dahil olmak üzere adeta dünyanın en büyük para sirkülasyonunun gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Ancak tüm bunlara ek olarak; bir diğer en önemli konu da yayın hakları konusudur. Dünya Kupası maçları en çok izlenen maçlar olduğu için ciddi bir gelir sağlamaktadır. Bu nedenle dünya üzerindeki tüm kanallar Dünya Kupası maçlarını yayınlamayı çok isterler. Ancak çok az bir kısmı bu isteklerini gerçekleştirerek dünya kupasını naklen canlı olarak yayınlama imkanı bulurlar. 2018 Dünya Kupası yayın hakları FIFA tarafından güvence altına alınır ve kesinlikle herhangi bir telif hakkı ihlali durumunda gerekli yasal tüm tedbirler alınır. Yasal mevzuat; konu ile ilgili gerçekleşebilecek tüm aksaklıklarda haklarını gizli tutar ve bununla ilgili tazminat davası da açabilme hakkına sahiptir. 2018 Dünya Kupası yayın hakları ile ilgili her ülkenin farklı bir prosedürü olacak ve buna göre belirli bazı kanallar, Dünya Kupası’nı naklen yayınlama hakkına sahip olacak.

2018 dünya kupasını Türkiye’de hangi kanal yayınlayacak ?

Dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de yalnızca belirli kanallar, 2018 Dünya Kupası’nın naklen yayınlayabilecek. 2018 Dünya Kupası yayın hakları yasal Mevzuatı incelendiğinde, bu durumun ihlali halinde; maddi cezalar ve bazı tedbirler getirilmektedir. Türkiye’nin en devasa boyuttaki bütçeleinden birine sahip olan TRT; Dünya Kupası’nı naklen yayınlayabilecek bir potansiyele sahiptir. FIFA tarafından 2018 Dünya Kupası’nı Türkiye’de yayınlanabilecek kanal belirlendi. Bu maçlar; TRT 1, TRT Spor ve TRT 4K kanallarından naklen yayınlar yapılacak olan 64 maçın tamamı 4K kalitesi ile TRT 4K ekranlarından futbolseverler ile buluşma imkânına kavuşacak.

2018 Dünya Kupası maçları nerede yapılacak ?

2018 Dünya Kupası maçlarını izlemek isteyenler veya canlı olarak orada bulunmak isteyenlerin en çok merak ettiği konuda 2018 Dünya Kupası’nın maçlarını nerede yapılacağıdır. çÇekilen kuralar sonucunda 2018 Dünya Kupası maçlarının Rusya’da yapılması kararlaştırılmıştı. Moskova, Petersburg gibi dünyaca ünlü şehirlerde müsabakalar gerçekleştirilerek seyircilerin oldukça keyifli zaman geçirmeleri sağlanacak. Tüm maçlar naklen veya canlı yayın olarak da yayınlanacak. 2018 Dünya Kupası maçları, Volga Nehri kenarında kurulmuş olan stadyumlarda yapılarak hoş manzaralı görüntülere sahne olacak.

2018 Dünya Kupası maçları TRT den şifresiz izlenebilecek mi ?

Avrupa’daki Şampiyonlar Ligi maçları izlendiğinde bile herkesin en çok şikayet ettiği konu genellikle şifreli kanallardan yayın yapılması ve bu kanallarında büyük ücretlere sahip abonelikler istemeleri olmaktadır. Ancak 2018 Dünya Kupası yayın hakları bağlamında gerçekleşecek olan 64 maçın tamamı da; TRT 1, TRT Spor ve TRT 4K ekranlarından şifresiz olarak izleyicilerle buluşma imkanına kavuşacak Böylece gerek maddi durumu iyi olsun, gerekse de maddi durumu kötü olsun tüm Türkiye vatandaşlarının bu maçları hiç zorlanmadan ve ekstra ücretler ödemeden izleyebilmeleri sağlanacak.TRT 2018 Dünya kupasının Türkiye yayın haklarını alarak tüm maçları kendi kanalında yayınlanmasını sağladı.

Haziran 8, 2018: posted in Genel Yorum yapılmamış

Yorum Bırakın