2018 Dünya Kupası’nda Tüm Kıtaların Mücadelesi D Grubunda

Bu yıl 21. si düzenlenecek olan Dünya Kupası; 14 Haziran 2018 tarihinde Moskova’da Start verecek. Belki de düzenlenmiş olan en büyük mücadelelere ev sahipliği yapacak 2018 Dünya Kupası’nda, göze çarpan gruplardan bir tanesi de D grubu oldu. 2018 Dünya Kupası D grubu takımları incelendiğinde; Güney Amerik,a Afrika ve Avrupa kıtalarının temsilcilerin burada yer aldığı görülüyor. Bu nedenle de adeta Birleşmiş Milletler gibi görünen D grubunda; futbol kardeşliği adına herkesin elinden geleni yapacağı tahmin edilmektedir. D grubundaki favori takımların daha çok; Arjantin ve Hırvatistan olacağı ifade edilmektedir. Arjantin, Hırvatistan; 2018 Dünya Kupası D grubu takımları içerisinde 1. ve 2. olacağı, üçüncü ve dördüncü ülkelerin ise; İzlanda ve Nijerya olacağı futbol duayenleri tarafından ifade ediliyor. Neredeyse tüm dünya şampiyonası maçlarında kupayı kaldıracağı tahmin edilen Arjantin’in, bir türlü istediği başarıyı bulamaması ise futbolseverleri üzmektedir. Bu yıl Arjantin’in belki de bir sürpriz yapacağı tahminler arasındadır. İzlanda ile Nijerya’nın ise bu gruptan çıkma ihtimali çok düşük görülmektedir.

D grubu takımlarının favori ekipleri Arjantin ve Hırvatistan kimlerden oluşuyor ?

2018 Dünya Kupası D grubu takımları içerisinde yer alan arjantin ve Hırvatistan, kıyasıya bir mücadelenin işaretlerini şimdiden vermeye başladı. D grubundaki özellikle de Arjantin’in çok büyük sürprizlere imza atabileceği şu anda tartışılıyor. Arjantin kadrosunda yer alan; Lionel Messi, Angel Di maria, Gonzalo Higuain, Sergio Agüero gibi yıldız oyuncuların bulunması, bu takımı sürpriz yapabilecek takımlar içerisine yerleştirmeyi başardı. Arjantin’in rakiplerinin; Brezilya, Almanya gibi güçlü takımlardan oluştuğunu unutmamak gerekiyor. B grubu takımlarından olan Hırvatistan ise bir diğer favori olarak kendisini gösteriyor. Hırvatistan’ın Avrupa Şampiyonası’nda gösterdiği başarı nedeniyle, ikincilik için İzlanda ile mücadele edeceği tahmin edilmektedir. Hırvatistan kadrosu; Domagoj Vida, Simr Vrsaljko, Mario Mandzukic, Nikola Kalinic gibi deneyimli isimlerden oluşmaktadır. Hırvatistan’ın bu oyuncularla daha çok defans yoğunluklu bir mücadele sürdüreceği görülüyor.

D Grubu Takımlarından olan İzlanda ve Nijerya kadrosu kimlerden oluşuyor ?

2018 Dünya Kupası D grubu takımları içerisinde olan İzlanda ve Nijerya’nın üçüncü ve dördüncü olacağı tahmin edilmektedir. Nijerya’nın son dönemlerde Afrika kıtasında gösterdiği başarıları nedeniyle diğer takımları bir miktar zorlayacak olması sonucu değiştirmeyecek. İzlanda yine aynı şekilde Avrupa şampiyonalarında gösterdiği başarılarla son dönemlerde isminden bahsettirmeye başladı. İzlanda’nın kadrosu; Heimi Hallgrimsson, Alfred Finnbogason, Ragnar Sigurdsson gibi futbola yıllarını veren isimlerden oluşuyor. Nijerya’nın milli takım kadrosu; John Obi Mikel, Wilfred Nddi ve Victor Moses Tire isimlerden oluşuyor. Nijerya’nın ve İzlanda’nın tüm bu deneyimli kadrosuna rağmen, D Grubu’nda bir miktar daha geri planda kalacağı tahmin edilmektedir.

2018 Dünya Kupası’nda D Grubu favorisi kim ?

Sizlere eşsiz bir futbol şöleni yaşatacak olan 2018 Dünya Kupası gruplarından olan D grubu; çekişmeli mücadelelere sahne olacak. Özellikle Arjantin’in büyük bir başarı elde edebileceği bu grubun ikinciliğini kimin alacağı ise tartışma konusu. D grubu ikincisi Hırvatistan veya İzlanda olması tahmin ediliyor. Ancak Nijeryanın sürpriz yapabileceği fakat bu ihtimalin çok düşük olacağı ifade ediliyor. 2018 Dünya Kupası D grubu ikinciliği için çaba harcayacak olan Hırvatistan İzlanda; gerek savunma hatlarını güçlendirme olarak, gerekse de forvet hatlarına golcü isimlere yer vermekle gerekli tüm tedbirleri alacaktır. D grubu takımları arasındaki bu mücadeleler, çok daha keyifli bir futbol izlememize yardımcı olacak.

Haziran 8, 2018: posted in Genel Yorum yapılmamış

Yorum Bırakın