2018 Dünya Kupası Ne Zaman Yapılacak

Dünyanın en büyük yıldızlarının yer aldığı Dünya Kupası maçlarının, bu yılda birbirinden Şahane şovların sergileneceği bir futbol şölenine dönüşeceği tahmin ediliyor. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ve Neymar gibi yıldızların yer alacağı 2018 Dünya Kupası ile ilgili akılları karıştıran bir soru bulunuyor. 2018 Dünya Kupası ne zaman başlıyor sorusu birçok kişinin merak ettiği sorulardan bir tanesidir. FIFA tarafından belirlenen tarihler çerçevesinde bu yıl düzenlenecek olan dünya kupasının ne zaman başlayacağı kesinleşmiş oldu. 14 Haziran 2018 tarihinde Rusya’da yapılacak olan Rusya–Suudi Arabistan maçı ile birlikte start verilmiş olacak. Bu maç Moskova’da Lujhniki stadyumu’nda yapılması planlanan bir maçtır. Karşılaşmanın burada yapılacağı haberi; vilademir Putin ile FIFA başkanının sosyal medya hesaplarından açıklanmıştır. Türkiye’nin elendiği 2018 Dünya Kupası yine de en çok taraftarlarından bir tanesini de Türkiye’den bulacağa benziyor. Ülkemizdeki milyonlarca futbolseverin en çok yakın takibe aldığı 2018 Dünya Kupası bakalım ne tür şovlara ev sahipliği yapacak.

Bugüne kadar Dünya Kupası maçları hangi tarihlerde yapıldı ?

Dünya Kupası maçları ilk kez yapıldığı Uruguay’dan bu yana farklı farklı tarihlerde gerçekleştirildi. 1930 yılında Uruguay’da yapılan ilk dünya kupası maçında ev sahibi Uruguay; şampiyon olmayı başardı. 1934 yılında ise bu sefer, İtalya Dünya Kupası’na ev sahipliği yaptı. O yıl da Mısır Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanan ilk Afrika kıtası takımı olmayı başarmıştır. Fazıl, Mısır’ın ilk golünü atarak o dönem tarihe geçmiştir. 1938 yılında ise Avrupa devlerinden olan Fransa, Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmayı başardı. Tam da o yıl da Arjantin’in Dünya Kupası’na katılmadı. Dünya genelinde müthiş olaylar yine bu tarihte gerçekleşiyordu. Hitler Avusturya’yı işgal ettiği için,Avusturya bu Dünya Kupası maçlarına katılamadı. 1950 yılının Haziran ayında ise; Brezilya Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmayı başardı. 1938 ile 1950 yılları arasındaki 12 yıllık dönemde Dünya Kupası hiç yapılmadı. Bunun başlıca nedeni 2. Dünya Savaşı’nın ve onun etkilerinin çok ciddi oranlarda devam etmesidir. 1954 ve 1958 yıllarında ise Dünya Kupası’nda İsviçre ev sahibi ülke olarak katıldı. Bu maçta da Batı Almanya şampiyon olmayı başardı. 2018 Dünya Kupası ne zaman başlıyor sorusu ise yine her Dünya Kupası maçında olduğu gibi merak edilen sorular arasında yer aldı. 2018 Dünya Kupası 14 Haziran tarihinde Rusya’nın ev sahipliğine başlayacak.

Dünya kupasının yapılacağı tarih ne zaman belirlendi ?

FIFA organizasyonunu yaptığı Dünya Kupası maçları için genellikle her zaman Haziran ayları belirlenir. Bu yıl da beklenen oldu. 2018 Dünya Kupası ne zaman başlıyor sorusu nihayet cevabını buldu. 14 Haziran 2018 tarihinde akşam 18:00’da ilk maç Rusya ile Suudi Arabistan arasında gerçekleşecek. 2 Aralık 2010 tarihinde yapılan belirlemede 2018 Dünya Kupası için saat böylece belirlenmiş oldu. Rusya’nın sert bir iklime sahip olmaması veya sıcaklarının düşük olması nedeniyle bu tarihin oynanmasının uygun olduğu düşünülüyor. Ancak 2022 yılında yapılacak olan Dünya Kupası’nın Katar’da yapılması nedeniyle farklı bir saatin uygulanacağı düşünülüyor.

Her Dünya Kupası aynı tarihlerde yapılırken 2022 neden farklı olacak ?

Katar’ın dünyanın en sıcak bölgelerinden bir tanesi olması nedeniyle, 2022’de yapılacak olan Dünya Kupası maçı daha farklı bir tarihte gerçekleştirilecek. Daha çok sonbahar mevsiminde yapılması düşünülen 2022 Dünya Kupası; 21 kasım pazartesi günü başlayacak ve 18 Aralık Pazar günü sonlanacak.

Haziran 8, 2018: posted in Genel Yorum yapılmamış

Yorum Bırakın