2018 Dünya Kupası Maçlarında Dişli Rakipler C Grubunda

2018 dünya kupasını ne zaman yapılacağı ve hangi takımların yer alacağı belirlendikten sonra grupların da belli olmasıyla iyiden iyiye heyecan arttı. Bazı gruplarda dünyanın en iyi takımları yer alırken, bazı gruplarda ise en kötü takımların yer aldığı dikkatlerden kaçmadı. 2018 Dünya Kupası C grubu takımları diğer takımlar içerisinde göze çarpanlar arasında oldu. Bu grupta yer alan; Avustralya, Danimarka, Fransa ve Peru gibi dünyaya mal olmuş kaliteli milli takımlar; birbirlerini oldukça zorlayacak gibi görünüyor. C Grubu için favori takım daha çok Fransa olması düşünülürken, Danimarka’nın da çok ciddi bir baskı yapacağı görüşü hakim. Peru ise sürpriz bir takım olarak görülüyor olup, tam olarak nasıl bir performans sergileyeceği ise soru işaretleri ile doludur ?

Dişli Milli Takımlar Fransa ve Danimarka kadrosu kimlerden oluşuyor ?

Belki de 2018 Dünya Kupası’nın en zorlu geçecek grup maçlarından olan C grubunda, nefesler iyiden iyiye tutuldu. Heyecanlı müsabakalara sahne olacak C grubu takımlarının mücadelesi bakalım kimin liderliğiyle sonuçlanacak. C Grubu milli takımında yer alan Fransa; Didier Deschamps liderliğinde müsabakalara katılacak. Avrupa Şampiyonası’nda kupaya oldukça yaklaşmış olalım Fransa, Dünya Kupası’nda kupayı kaldıran taraf olmasa bile diğer takımları en çok zorlayan milli takımlardan biri olacağı düşünülüyor. 2018 Dünya Kupası’nın favorileri arasında gösterilen Horoz’ların; Hugo Lloris, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Benjamin gibi deneyimli kadrolara vermesi onun liderliğine yardımcı etkenlerden olacağı düşünülüyor. C grubundaki bir diğer favori takım olan Danimarka’nın kadrosu ise Fransa kadar olmasa bile güçlü bir ekipten oluşuyor; Kasper Schmeichel, Siman Kjaer, Andeas Christensen, Christen Eriksen gibi deneyimli oyuncular yer alacak. Her ne kadar 2018 Dünya Kupası için Almanya’nın şampiyon olma ihtimali oldukça yüksek gibi görünse de, yine de Fransa’nın yakın takipçilerden olacağı tahmin ediliyor.

C grubunun daha düşük rekabete sahip Avustralya ve Peru takımları Kimlerden oluşuyor ?

Fransa ve Danimarka gibi güçlü takımların yanı sıra Avustralya ve Peru gibi takımlar da C grubunda yer alıyor. 2018 Dünya Kupası C grubu takımları olan bu takımların büyük bir ihtimalle; 3. veya 4. olarak gruptan çıkacakları düşünülmektedir. Avustralya milli takımı; Bert van Marwjik yönetiminde olacak. Bu takımın kadrosu ise; Tim Cahill, Mile Jedinak, Aaron Mooy gibi deneyimli oyunculardan oluşuyor. Ancak her ne kadar İngiltere’de top koşturan kişiler bu takımda yer alsa da, Avusturalya’nın gruptan çıkma ihtimali neredeyse sıfır noktasında. Bir diğer geri plandaki takım da Peru olarak görülüyor. Peru Güney Amerika elemelerini geçerek C grubunda yer almayı başardı. Ancak yine de bu gruptan çıkması pek muhtemel görünmüyor. Peru milli takımı ise; Andre Carillo, Paolo Guerrero, Juan Vargas gibi oyunculardan oluşuyor.

2018 Dünya Kupası’nda C grubundan hangi takımların çıkması bekleniyor ?

Futbol eleştirmenleri tarafından değerlendirilen 2018 Dünya Kupası C grubu takımları’nın 2018 Dünya Kupası’nda güçlü rakipleri çıkaracağı tahmin ediliyor. Özellikle Fransa ve Danimarka’nın Avrupa’nın güçlü takımlarından bir tanesi olması nedeniyle, grubunun ilk iki takımının bunlardan oluşacağı tahmin ediliyor. Özellikle Avustralya’nın kendi bünyesindeki oyuncularının yaşalanması nedeniyle geri planda kalması tahmin ediliyir. Bu sefer Peru’nun da gruptan çıkacak güce sahip olmaması okları Fransa’ya doğru çeviriyor. Fransa’nın oldukça güçlü bir forvet hattına sahip olması ve geri planda da sağlam defans kadrosu sayesinde maçın en çok zorlayan takımlarından bir tanesi olacağı yönünde yoğun bir görüş bulunuyor.

Haziran 8, 2018: posted in Genel Yorum yapılmamış

Yorum Bırakın