2018 Dünya Kupası Favorisinin de Yer Aldığı E Grubu

Tüm dünya kupası maçlarında belkide en şovmen ülke olarak görülebilecek olan Brezilya; 2018 Dünya Kupası’nın favori isimlerinden bir tanesi olarak yer alıyor. 2018 Dünya Kupası E Grubu takımları içerisinde bulunan Brezilya’nın bizlere yıldız isimlerle birlikte adeta devasa bir şov yaşatacağı bilinmektedir. En çok Dünya Kupası alan takım olarak bilinen Brezilya; 2018 yılında da favori isimler arasında yer alıyor. Ancak yine de Avrupa’nın güçlü takımı olan Almanya’nın, kolay kolay pes etmeyeceği ve birinciliği öyle hemen bırakmayacağı da bilinmektedir. Dünya Kupası E Grubu takımları içerisinde tüm dünyanın favorisi olarak bilinen Brezilya’nın bulunması, diğer grup üyeleri tarafından aslında üzülecek bir durum olarak görülebilir. Brezilya; bu gruptan çok rahat bir şekilde sıyrılarak, Dünya Kupası tarihinin en gollü maçlarına imza atacak gibi görünüyor. Ancak yine de diğer takımların savunma hattı oluşturmaları ile Brezilya gollerini bir miktar bertaraf etme imkanları bulunuyor. Kostarika ve Sırbistan’ın gruptan çıkma ihtimallerinin çok düşük olduğu futbol yorumcuları tarafından defalarca ifade edildi.

2018 Dünya Kupası’nın favorileri Brezilya ve İsviçre kadrosunda kimler var ?

Avrupa Şampiyonası’nda başarı elde eden İsviçre’nin E grubunda ikinci olma ihtimali çok yüksek olarak değerlendiriliyor. Brezilya her ne kadar Dünya şampiyonluğuna en yakın ülke olarak görülse de, özellikle İsviçre ve Sırbistan’ın bu takımın gol atmasını engelleyebilecek potansiyelde olduğunu biliyoruz. Brezilya; özellikle forvetiyle herkesin gözde takımı olmayı başardı. 2018 Milli Takımı kadrosu; Neymar, Ederson, Alisson, Marcelo, Fernandinho, Carlos Casemiro gibi dünyanın yıldız oyuncularından oluşuyor. Bu durumun Brezilya’nın işini çok daha rahatlatacağı ve özellikle averajda büyük bir gol atma artısı kazandıracağı biliniyor. E grubunda yer alan bir diğer güçlü takım olan İsviçre’nin kadrosu ise; Yann Sommer, Roman Bürki, Ricardo Rodrigue, Johan Djourou, Manuel Akanji gibi deneyimli futbolcular bulunmaktadır. Brezilya’nın ardından 2. olma ihtimali güçlü olan İsviçre’nin birinci olma ihtimali ise yüzde sıfır olarak görülmekle birlikte, yine de Brezilya’nın gruptaki en yakın rakibi olacağı tahmin ediliyor.

2018 Dünya Kupası E grubunu Kosta Rika, Sırbistan takımları hangi oyunculardan oluşuyor ?

2018 Dünya Kupası E Grubu takımları içerisinde yer alan, Brezilya ve İsviçre gibi takımların karşısında kazanma ihtimali olmadığı tahmin edilen Kosta Rika ve Sırbistan takımları; 3. ve 4. lük için mücadele edecek. Sırbistan’ın son dönemlerdeki Avrupa şampiyonalarında başarı elde etmesi ve Kosta rika’nın da güç kazanması yarışın kızışmasına neden olacak. Sırbistan Milli Takımı kadrosu; Dusko Tosic, Milos Kosanovic, Nemanja Gudelj gibi yıllarını futbola vermiş deneyimli isimlerden oluşuyor. Ancak Sırbistan milli takımında yıldız oyuncuların yer almaması ve özellikle de gol atacak futbolcu eksikliği, bu takımın favorilerden birisi olmasını ciddi oranda etkiliyor. Ancak Sırbistan’ın sürpriz yapabileceği futbol otoriteleri tarafından ifade edilen bir gerçektir. Bir diğer güçlü takım olan Kosta Rika milli takım oyuncuları ise; Keylor  Navas, Esteban,  Celso Borges, Bryan gibi isimlerin yer alacağı bir takım olacak. Ancak Kosta rika’nın muhtemelen İsviçre’den sonra üçüncü olması tahmin edilmektedir.

2018 Dünya Kupası E Grubu şampiyonları kim olacak ?

2018 Dünya Kupası E Grubu takımları içerisinde zirvede olacak olan takım muhtemelen Dünya Kupası’nın da sahibi olacak. Brezilya gibi bir takımı yenmenin çok zor olması ve Brezilya çıkmasa dahi onun yerine çıkacak olan takımın şampiyonluğa aday olacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle E grubundan lider olarak çıkacak takım, son derece önemli bir milli takım olacak.

Haziran 8, 2018: posted in Genel Yorum yapılmamış

Yorum Bırakın