2018 Dünya Kupasının Startı Hangi Maçla Verilecek ?

Bu yıl 20. düzenlenecek olan Dünya Kupası, 14 Haziran 2018 tarihinde başlayacak. Brezilya ve Almanya gibi takımların başarılar elde ederek defalarca şampiyon olduğu biliniyor. Hızlı bir şekilde ilerleyen bu takımların neler yapacağı ve aynı başarıyı; bu yıl da gösterip göstermeyeceği merakla bekleniyor. 2018 Dünya Kupası ilk maç Rusya ile Suudi Arabistan arasında 14 Haziran Pazartesi günü oynanacak ve bu devasa futbol şöleninin startı verilmiş olacak. 2018 Dünya Kupası A grubunda bulunan Rusya ile Suudi Arabistan birbirlerine rakip olabilecek takımlar olarak görünmüyor. Bu nedenle Rusya’nın, Suudi Arabistan’ı elemelerde oldukça aşağılara doğru çekeceği tahmin ediliyor. Rusya’nın kadrosuna bakıldığında ve Avrupa şampiyonalarında gösterdiği başarılar ölçüt olarak kabul edildiğinde; bu takımın 2018 Dünya Kupası favorilerine karşı büyük bir direnç göstereceği ve güçlü bir rakip olarak ortaya çıkacağı düşünülüyor.

A grubunun favori takımı Rusya milli takımı kimlerden oluşuyor ?

2018 Dünya Kupası ilk maç ile kolay bir takıma denk gelen Rusya; Suudi Arabistan ile maç yaparak bol gollü bir futbol şöleni yaşatması bekleniyor. Suudi Arabistan’ın Dünya şampiyonu olamaması nedeniyle büyük bir hırs yapacağı ve Rusya’yı zorlayacak olması da ortaya atılan tahminler arasındadır. Rusya teknik direktörü Stanislav Cherchesov’un kadrosu ise ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. Bu deneyimli teknik adamın nasıl bir strateji izleyeceği ise merakla bekleniyor. A grubu takımlarından olan Rusya milli takımının kadrosu; Igor Akinfeev, Roman Neustadter, Mario Fernandes, Alan Dzagoev ve Fedor Smolov gibi yıllarını futbolu adamış oyunculardan oluşuyor. Bu kadronun başarılı olup olmayacağını Rusya’da tartışılırken, ülkedeki herkesi büyük bir soru işareti bekliyor.

2018 Dünya Kupası Suudi Arabistan milli takımı kimlerden oluşuyor ?

Asya’ yı temsil edecek takımlarından bir tanesi olarak A grubunda yer alacak Suudi Arabistan; son dönemlerde turnuvaya katılma ile ilgili sıkıntı yaşamadığı görülüyor. Bir türlü mesafe kat edemeyen Suudi Arabistan futbolu; bu yılda yerinde sayacağı tahmin ediliyor. Oyuncu Kadrosunun bile dışarı çok ciddi olarak kapalı olduğu bilinen Suudi Arabistan’ın, grubu son sırada bitirmesi tahmin ediliyor. Ancak Kadronun kimlerden olacağı ve kadronun nasıl bir niteliğe sahip olacağı tam olarak bilinmediği için, herkes tarafından merakla bekleniyor. Suudi Arabistan milli takımını ise deneyimli teknik adam Juan Antonio Pizzi çalıştıracak.

2018 Dünya Kupası’nı ilk maçını hangi takımla alacak ?

A grubunda yer alan Rusya, Suudi Arabistan, Mısır ve Uruguay takımları Rusya’yı çok fazla zorlamayacak takımlar olarak görülüyor. Özellikle de Afrika’da gösterdiğı yüksek performans nedeniyle Mısır’ın kolay lokma olmayacağı ve bol gollü müsabakalara izin vermeyeceği tahmin ediliyor. Ancak grubun en zayıf halkası olarak görülen Suudi Arabistan’ın; İlk maçını Rusya ile yapacak olması büyük bir şanssızlık olarak görülüyor ve bu durumun takımda büyük moral bozukluğuna neden olacağı ifade ediliyor. 14 Haziran 2018 tarihinde 2018 Dünya Kupası ilk maç Rusya Suudi Arabistan arasındaki çekişmeyle başlayacak ve final maç ise Rusya’nın başkenti Moskova’da 15 temmuzda yapılacak.

Haziran 8, 2018: posted in Genel Yorum yapılmamış

Yorum Bırakın